Foto: Carina Johansson, Simon Gustafsson och Emelie Nilsson

Unga Jägare Halland

Unga Jägare Halland är en del av Svenska Jägareförbundets rikstäckande nätverk för unga jägare i åldrarna 13-25 år. Vi arbetar aktivt för att skapa tillfällen för samkväm, jakt och utbildning för våra ungdomar. Genom våra aktiviteter vill vi utbilda våra ungdomar i hur vi på ett etiskt riktigt sätt kan fortsätta att bedriva en jakt och viltvård med en hög acceptans hos samhället i övrigt.

Vi genomgår fortlöpande utbildning kring jakt, ledarskap och gruppdynamik för att kunna hjälpa våra ungdomar att växa in i sina egna roller som jägare och eventuellt framtida ungdomsledare. 

Tillsammans anordnar vi årligen "Kretskampen", en lagtävling i kunskap och skytte för ungdomar samt ett tvådagars läger med både studiebesök, matlagning, skytte och praktisk jakt. Därutöver samarbetar vi med olika lokala aktörer och våra jaktvårdskretsar för att anordna ett flertal jakter på ett antal platser i länet. Genom ett gott samarbete med Studiefrämjandet säkerställer vi att våra aktiviteter alltid håller en hög kvalitet och tack vare Svenska Jägareförbundet och Jägareförbundet Halland ges vi och våra unga medlemmar dessutom möjlighet att delta i flera olika utbildningar och aktiviteter till ett rabatterat pris. Tack vare att vårt nätverk är rikstäckande har vi även stora möjligheter till utbyten med andra län över hela landet.

 

Vill du veta vilka aktiviteter som är aktuella just nu? Besök Jägareförbundet Hallands Facebooksida. Vill du komma kontakt med oss, har du några förslag på aktiviteter som just du är intresserad av eller vill du vara med i vårt gäng? Hör av dig till oss via vår mailadress, ungdom@jagareforbundethalland.se

Senast uppdaterad den 04 juli 2023